5 tips για να επιλέξετε πίνακες για τον χώρο σας

5 tips για να επιλέξετε πίνακες για τον χώρο σας

Abstract πίνακας ζωγραφικής σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Γιατί να επιλέξω να βάλω έναν πίνακα ζωγραφικής στο χώρο μου;

Μπορεί να είναι πράγματι το τελευταίο αντικείμενο που επιλέγεις να προσθέσεις στη διακόσμηση ενός νέου χώρου, είναι αλήθεια όμως πως μια σωστή επιλογή θα τον αναδείξει ακόμα περισσότερο! Η επιλογή ενός σωστού έργου τέχνης και η τοποθέτησή του στο κατάλληλο σημείο μπορεί να προσφέρει αρμονία, «δένοντας» όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Ένας πίνακας ζωγραφικής, λοιπόν, μπορεί να γίνει είτε το σημείο αναφοράς είτε το σημείο σύγκλισης του.

Ακόμα και στην περίπτωση που ο χώρος σου είναι παλιός και ζητάς μια ανανέωση, ο κατάλληλος πίνακας ζωγραφικής μπορεί να προσφέρει ανανέωση, «φρεσκάδα»! Μην ξεχνάς πως είναι ένα κινητό στοιχείο που μπορείς να ξαναζωντανέψεις τον χώρο σου. Αλλάζοντας θέμα, κορνίζα ή και διαστάσεις σε έναν πίνακα ζωγραφικής, αμέσως θα διαπιστώσεις πως αλλάζει κι ο αέρας του προσωπικού ή επαγγελματικού σου χώρου! Δεν έχεις απλά να μπεις στα προϊόντα της σελίδας μας και να επιλέξεις ένα από τα εκατοντάδες θέματα. Και αν δεν μπορείς να αποφασίσεις, είμαστε στη διάθεσή σου για art consulting!

Μοντέρνοι πίνακες ζωγραφικής σε χώρο γραφείου 

5 tips για να επιλέξετε πίνακες για τον χώρο σας

tip 1–ποιο είναι το κατάλληλο σημείο για να κρεμάσω έναν πίνακα ζωγραφικής στο χώρο μου;

Επίλεξε έναν πίνακα ζωγραφικής για μια αγαπημένη γωνιά του προσωπικού σου χώρου. Τοποθέτησέ τον σε ένα σημείο του σπιτιού που περνάς αρκετές ώρες, είτε δουλεύοντας είτε χαλαρώνοντας μετά από μια πιεστική μέρα. Διάλεξε, επίσης, έναν πίνακα ζωγραφικής για τον χώρο που υποδέχεσαι τους καλεσμένους σου, προσφέροντας καλαισθησία και αποπνέοντας το προσωπικό καλό σου γούστο.

Abstract πίνακας ζωγραφικής σε κουζίνα

tip 2 – ποιο θέμα πίνακα ζωγραφικής ταιριάζει ανάλογα με το στιλ του χώρου μου;

Η αλήθεια είναι πως το στιλ του χώρου μας προσδιορίζει και τις επιλογές μας σχετικά με τους πίνακες ζωγραφικής. Είθισται για παράδειγμα σε μια ιδιωτική κατοικία με κλασική διακόσμηση να μην κάνουμε popart επιλογές με στόχο πάντα την αρμονία του χώρου, καθώς επίσης και σε ένα μοντέρνο σπίτι να μην τοποθετήσουμε αντίγραφα κλασικών ζωγράφων. Από την άλλη, σε έναν χώρο που δεσπόζουν τα ρομαντικά στοιχεία θα ταίριαζαν απόλυτα πίνακες με απαλά χρώματα, όπως για παράδειγμα οι πίνακες του ιμπρεσιονιστή Μονέ. Σε περίπτωση πάλι που ο χώρος σου δεν έχει συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης, ο πίνακας που θα επιλέξεις μπορεί να γίνει το σημείο αναφοράς του χώρου μέσα από την ένταση ή την αντίθεση που θα προκαλέσει.

Όπως και να έχει είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις θέματα με βάση το προσωπικό σου γούστο. Οι πίνακες που τοποθετείς στον χώρο σου καλό είναι να εκφράζουν το προσωπικό σου στυλ, να αποτυπώνουν το προσωπικό σου στίγμα.  Στην Arting παρέχουμε τη δυνατότητα art consulting, για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την καλύτερη επιλογή. Και αν δεν αρκούν οι πολυπληθείς επιλογές στη σελίδα μας, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε κάθε σου επιθυμία δημιουργώντας customized έργα που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες σου.

 Πίνακας ζωγραφικής σε επαγγελματικό χώρο

tip 3 – πρέπει να συνδυάσω τον πίνακα με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου;

Απόφυγε να συνδυάσεις τους πίνακες με στοιχεία του χώρου σου, όπως για παράδειγμα

το χρώμα του καναπέ ή του τοίχου. Ένας πίνακας ζωγραφικής αποτελεί από μόνος του στοιχείο διακόσμησης, είναι ένα έργο τέχνης και έχει τη δική του δυναμική μέσα στον χώρο. Ωστόσο, ένας γενικός κανόνας είναι πως όταν θέλεις να τονίσεις κάτι με έντονα χρώματα – πόσο μάλλον έναν πίνακα –  η καλύτερη επιλογή είναι να τον τοποθετήσεις σε ανοιχτόχρωμο τοίχο. Σε ένα σπίτι, όμως, με έντονους τοίχους την κορυφαία αντίθεση-πρόκληση θα δημιουργήσει ένας λευκός ή ασπρόμαυρος πίνακας.

Abstract πίνακας ζωγραφικής με κορνίζα

tip4 – ποιες είναι οι ιδανικές διαστάσεις για έναν πίνακα

Η σωστή επιλογή διαστάσεων στους πίνακες είναι ένα από τα πιο βασικά σημεία στα οποία

πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας, όταν διαλέγουμε πίνακες. Το μέγεθος του πίνακα

πρέπει να είναι εναρμονισμένο με τον χώρο. Και αν το αποτέλεσμα με τον έναν πίνακα, σου φαίνεται «φτωχό», μπορείς να επιλέξεις παραπάνω από έναν πίνακα δημιουργώντας έτσι μια σύνθεση με ανισομεγέθεις πίνακες που θα πλαισιώσουν ιδανικά τον χώρο σου δημιουργώντας ένα gallerywall.

Gallery wall- Klimt, Picasso, Matisse, Van Gogh

Abstract πίνακας σε υπνοδωμάτιο

tip5 – ποιο είναι το ιδανικό ύψος για να κρεμάσεις έναν πίνακα

Το ιδανικό ύψος για να κρεμάσεις ένα πίνακα θεωρείται, όταν το κέντρο του βρίσκεται περίπου στο 1.45 m. Αυτό θεωρείται το μέσο ύψος των ματιών και αυτό εξάλλου χρησιμοποιούν τα περισσότερα μουσεία και γκαλερί. Ωστόσο, αυτός που μένει στον χώρο, τον γνωρίζει απόλυτα και έτσι ξέρει το ακριβές και ιδανικό ύψος.

 Abstract πίνακας σε σαλόνι

 

 

 

Πίνακες ζωγραφικής και μοντέρνα διακοσμητικά έργα τέχνης. Στην Arting, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στόχος μας δεν είναι απλώς να αναπαράγουμε τέχνη, στην Arting δημιουργούμε.

ΓΕΜΗ: 012250546000

NEWSLETTER

Newsletters

Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα και τις προσφορές μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πίνακες Ζωγραφικής Θεσσαλονίκη | Arting

Προφήτη Ηλία 10, 55535, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

+30 2310 330 230

+30 6944 504 495

info@arting.gr

www.arting.gr